Loading...
  • Stel een vraag
  • Examen doen wanneer het u uitkomt? Kies zelf de datum die het beste uitkomt!

    Inschrijven
  • In-company examens op uw eigen lokatie kan al vanaf 2 personen. Bereken nu eenvoudig wat dit kost

    Bereken in-company prijs

Geen acceptatie diploma's MBV en TBV door VEB

Gisteren werden wij gewezen op het volgende bericht. Tldr: het VEB accepteert de diploma's MBV en TBV van ExamenBureau Installatietechniek niet (meer). Één van de argumenten is dat CIBV als enige de toetsing hiervoor heeft doorstaan.

Kort geleden hebben wij contact gezocht met VEB over dat wij iets hoorden uit de markt. Na een paar e-mails kwam de vraag welke eind- en toetstermen wij hanteren. Ondanks dat dit een rare vraag is, kon ik terugkoppelen dat wij dezelfde eind- en toetstermen als CIBV hanteren. Waarom dit een rare vraag is? Wij zijn getoetst vanuit het CCV-schema voor exameninstituten en daarbij goed bevonden voor het uitgeven van deze diploma's volgens BORG. In de schema's van BORG staan deze eind- en toetstermen vermeld als bron voor de exameninstanties.

Uit het e-mail gesprek tot zo ver kan worden geconcludeerd dat er bij ons geen enkele toetsing heeft plaats gevonden door het VEB. Wij staan uiteraard open voor deze gesprekken. Wij zullen daarnaast uiteraard voldoen aan alles wat onder de eind- en toetstermen valt.

08-08-2023